Om sidan balkongodling.

Denna site är skapad för att få ett samlat ställe med råd och info samt förhoppningsvis diskussioner om odling på balkong och i fönster.

Blogg om balkongodling och fönsterodling.

När man bor i en lägenhet och har gröna fingrar så är det en möjlighet att använda den lilla eller stora balkongen som odlingsplats för många olika arter. Även fönstret fungerar så länge det inte är norrläge = ingen sol alls.
Min passion ligger på det nyttiga odlandet, t.ex. chilifrukter och tomater samt kryddgrönt.
Förra året (2012) var ett allmänt dåligt odlingsår men jag fick ändå ihop några kilo tomater och tillräckligt med chili för att göra mig ett par flaskor chilisås och en burk chilipulver. 6 chilibuskar och 5 tomatplantor samt kryddgrönt var det jag hade på balkongen 2012.

Mynta till goda teèr är lätt att dra upp i kruka, så även oregano och basilika, rosmarin blir en fin buske under sommaren. Timjan, dill, gräslök och persilja är färska kryddor som smakar extra bra när man tar från egen odling.

Fönsterplatsen kan användas hela året med bra ljustillskott bestående av t.ex. lysrörsarmatur. Vad sägs om att bjuda på egenodlade tomater till nyårssupèn. Även Chili går att odla på det viset året runt. Prova gärna att ha ett par krukor med basilika sådda med 3-4 veckors mellanrum så har du hela tiden färsk basilika till pizzan.
Citronmeliss till deserter och tè är riktigt gottigottgott.

citronmeliss

Min citronmeliss i hemgjord självattnande kruka

Annonser

Lämna din kommentar här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s