Fisk

Recept på fiskrätter.

Nyfångad fisk i folie.
Lax, Regnbåge, Abborre, Gädda, Harr, Haj, Asp, Lake, Sik,  Ja vad du nu fått upp där du är.
Kokt i folie med grönsaker. Så enkelt, rensa fisken, låt huvudet sitta kvar men avlägsna fenorna. Salta lätt och krydda lätt med önskade kryddor, t.ex. peppar och varför inte chilipulver samt lite färskt kryddgrönt som timjan, dill. Purjolök eller schalottenlök och morötter, några bitar citron och ev. lite vitlök. Några klickar smör.

Fyll fisken med tillbehören småskuret och linda in paketet i minst fem lager folie, gärna mer. Lägg fisken på läger elden eller i grillen direkt på kolen. Låt den nu ligga ca 15 – 20 minuter så den får koka i sin egen vätska och rotsakerna blir krispigt kokta. Öppna paketet försiktigt, het ånga kan komma ut, kolla att fisken är genomkokt, köttet är inte längre glansigt utan massivt vit eller rosa om det är en laxart. Benen ska släppa lätt.

Folien kan bytas mot blöta tidningar eller stora växtblad från icke giftiga växter.

Kokt potatis eller ris vore gott till detta.  Åsså en go vän att gnaga på till efterätt. 😎

Annonser

Lämna din kommentar här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s